homeagendaarchiefcontactsponsors

kunstenaars
bedrijven/instellingen

 

kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn enerzijds de kunstenaars die werk hebben gemaakt voor de openbare ruimte van De Witte Lijn, anderzijds de kunstenaars die werk laten zien in de tentoonstelling in het kunstencentrum in Meneer de Wit. Daarnaast zijn er ook kunstenaars en vormgevers die deelnemen aan de culturele markt op het Mercatorplein.

kunstenaars op de Witte Lijn

White Noise
Villa Logica Sonora (Wim Jongedijk en Tez)
www.villalogica.nl>
Een installatie die bestaat uit een zender en een ontvanger waarmee voor degene die goede vragen stelt en die een goed verstaander is - communnicatie met 'de andere kant' mogelijk is. Zender en Ontvanger bevinden zich aan het begin en het eind van de Lijn.

De Albino Bijen
Hans van de Meulengraaf
www.ckoe.nl>
Een horde ogenschijnlijk blije bijen, maar wel uitgerust met een vervaarlijke stalen angel zwermen rond de Lijn. Let vooral op in de Vasco da Gamastraat!

was
Su Tomesen
www.sumeprod.nl>
In de Marco Polostraat is een waslijn dwars over de straat gespannen. Twee vrouwen aan weerszijden van de lijn hangen de hele middag witte was op en halen hem binnen. Een performance zonder begin en zonder einde.

"Ik zie wat jij niet ziet"
Dirk Jan Jager
www.dirkjanjager.nl>
Reusachtige fotoprint op de muur van de Portugese Vereniging.

De Witte Worm
Janis Pönisch
www.janisland.com>
Een wit kunststof zitobject in de W.Schoutenstraat.

Het Verband
René Oey
www.stadsgezichten.com>
De schoorsteen aan de W. Schoutenstraat wordt ingepakt met antiseptisch verband en krammen van blik. Baken van Zorg of Monument van Pijn?

WALKERS (WOTTORO)
Saliou Traoré
www.salioutraore.nl>
Drie grote steppen zijn uitvergrotingen van de kinderstepjes waarmee peuters in Burkina Fasso leren lopen. Het gaat over verkeer, opstoppingen, rijrichtingen, maar ook om hulpmiddelen. Saliou vergelijkt het met taal, een hulpmiddel voor communicatie. Vandaar ook: "Do you want to be my dictionary?" .

De nieuwe ijstijd
Illuseum
www.illuseum.com>
Nieuwe IJstijd. Wat doen we met het 'nieuw gevonden land'? Ont-moeten we elkaar eindelijk na ±2000 jaar menselijke beschaving, of ..... gaan we allemaal op 1 witte lijn zitten? IJspret ... in de zomer!? - door iLLUSEUM i.s.m. FOAM LAB -

windows4all
Nina Rave
www.ninarave.com>
Transparante witte ramen van Turks plastic tafelkleed zorgen voor een panoramisch beeld in de Baffinstraat en Hudsonstraat.

Flow~~
Paul Baartmans
Een stroom van licht via een groot aantal oscilerende neonbuizen aan het einde van de Lijn in de parkeergarage onder het Mercatorplein.

Caterpillar 50
Jack Brandsma
www.jackbrandsma.com>
Een vijftig meter lange rupsvormig houten bank op het Mercatorplein.

SHOWTIME!
Zoete-Broodjes
www.zoete-broodjes.nl>
Zoete-Broodjes is op zoek naar spanning en sensatie in de Baarsjes. In een doorlopende huiskamershow worden enkele bewoners uitgelicht. Kijk en huiver in real-time. Reality op buurtniveau.

Drie Bruiden
Wendela de Vries
Drie reusachtige witte bruiden staan in de binnentuinen van de Vasco da Gamastraat verdekt opgesteld. De op karton geschilderde vrouwen van ruim twee meter hoog zijn te zien vanuit een opengestelde woning in de Vasco da Gamastraat.
.

Kunstenaars in de tentoonstelling in Meneer de Wit

De opening is op zaterdag 3 juni, 12:00. De galerie is vervolgens iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 en op afspraak open.Ketting Meubel
Silvan Laan
Door simpele handelingen kan de gebruiker het modulaire kettingmeubel van vorm laten veranderen. Het is niet alleen een meubel maar ook een spel dat de inventiviteit van de gebruiker prikkelt.

White Noise
Villa Logica Sonora
www.villalogica.nl>
De zender om vragen te stellen aan 'gene zijde'.

Du bist Holland: hear, see, speak no evil
Gieneke Spoelstra
Drie schilderijen over mijn eigen reïntegratie en zoektocht alsmede de moralistische trekjes van het 'horen, zien en zwijgen'.

Tractus Digestivus
Anje Roosjen
www.anjeroosjen.com>
Een film gebaseerd op een reis door het maag-darm stelsel, vastgelegd met een inslikbare mini camera (capsule endoscopy technology), een dwarsdoorsnede van het voor heen onschendbare menselijke lichaam.

Zonder titel
Anoushka van Velzen
www.anoushkavanvelzen.nl>
Het fotograferen van alledaagse witte vlakken die vage lijnen aangeven. Waarom moet een lijn zichtbaar zijn als je eigenlijk overal een lijn in kan zien? Klinisch, abstract en subtiel.

Grens van ruimte
Sarah Barkmeijer
www.artolive.nl>
Aan het beginpunt van de Witte Lijn, in kunstencentrum Meneer de Wit, wordt de toeschouwer betrokken bij een spel van werkelijkheid en verbeelding, waarin de grens van de ruimte lijkt op te schuiven.

tweekant
Marieke Warmelink
www.mariekewarmelink.nl>
Marieke Warmelink maakt een verhalend fotowerkstuk van de Witte de Withstraat, waarin zij de betekenis van een lijn onderzoekt, zich af vragende waar het voor staat.


.


Kunstenaars op het Mercatorplein

De culturele markt is geopend van 12:00 tot 18:00 op het Mercatorplein.DEsign
Monique Horstmann
www.moniquehorstmann.com>
Kleurrijke vrolijke ontwerpen die dicht bij het lichaam staan. Geinspireerd op speelse elementen. Combineren, samenstellen, nieuwe vormen creeren.

design rocco-f
Mick van Meelen
http://rococo.be>
Met mijn eigen werk wil ik graag altijd iets losweken bij de kijker, de anorexia serie heeft dat heel goed gedaan.De kotstas is een groot succes! Ook het anorexiBandje loopt goed. Het laatste werk wat ik gemaakt heb is een serie ondergoed gebaseerd op de irritante vlieg ik de mannenpisbak! Verder zal ik witte juwelen meenemen, armbanden, broches tassen etc.

tassen
Maria La Verda
www.marialaverda.com>
Door de strakke en eigenzinnige vormen hebben haar ontwerpen een geheel eigen karakter. De modellen bestaan uit bijzondere materialen, in meestal opvallende kleuren gecombineerd met zwart. Het zijn duurzame en lichtgewicht tassen die vaak voorzien zijn van een handig binnenvak.

sem-design
Sylvie van de Loo
www.semdesign.nl>
String waar je je 06 nummer kan laten opdrukken of een persoonlijke boodschap zoals bv. 'ik ben jarig', 'ik wil bier' of 'ik ben vrijgezel'.

design
Danielle Smits
www.daniellesmits.nl>
In mijn werk verbeeld ik mijn visie van het dagelijkse leven, de mensen die ik ontmoet kortom de stappen die ik heb genomen om te worden wie ik ben en mijn verdere groei in het leven. Deze visie wordt vertaald in serie gebruiksprodukten of autonome objecten met als belangrijkste basis het materiaal keramiek.

design
Neerle Amrein
www.neerleamrein.nl>
Kleine canvasprinten van tekeningen, witte kinderaccessoires, printlint, sleutelhangers, t-shirts met opdruk.

design knuffels
Marjon van Stijn
www.marjon.org>
Met textiel en wol maak ik knuffels en accesoires die er speels en vrolijk uitzien.
Vooral voor volwassenen, om het kinderlijke in ons niet te vergeten.

.

bedrijven/instellingen
Stichting Beheer Mercatorplein

Brasserie Berlagerie Mercatorplein
Bakkerij Dekker Mercatorplein 2
Sportshop Chouffie Mercatorplein 18
Salon Alex Mercatorplein 9
Restaurant Kemer6Alti Mercatorplein 5
African Women Perspective Mercatorplein 17

Konrad Hornschuch AG, Weißbach, Duitsland (fabrikant plastic tafelkeden)
Macsummum, Prinsenbeek (specialist in zeefdruk en groot formaat digitaal printen)
Sooohappy.com, John Franklinstraat 86
TangoTalks
Jacob Maris Line Dance
ISH
Glowballz
Corpus Acrobatic Theatre
Schaakclub Het Probleem
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Dichtercollectief Tram 7
Het Poeziecircus
Izani mode Mercatorplein 16
Dresscode mode Jan Evertsenstraat 129